Natuurpark de Morvan

Parc Naturel Regional du MorvanDe Morvan, een prachtig natuurpark met een rijke geschiedenis waar je goed kunt wandelen, fietsen, mountainbiken, paardrijden, kanoën en nog veel meer. In het Frans heet het voluit het Parc Naturel Régional du Morvan.

Het natuurpark is in 1970 gerealiseerd en daarmee een van de oudste van de 45 regionale natuurparken die Frankrijk kent.

Morvan, Bourgogne

De Morvan ligt in het hart van de Bourgogne, een regio die is samengesteld uit vier departementen. Alhoewel het natuurpark grotendeels gesitueerd is in het departement de Nièvre (58), liggen er ook delen in de andere drie departementen van de Bourgogne: de Yonne (89), de Côte d’Or (21) en de Saône et Loire (71).

De Morvan is een bergachtig massief met als hoogste punt de Haut Folin (901 meter). Tegenwoordig omvat het park 117 gemeenten en 5 steden. De oppervlakte bedraagt 281.400 ha en er wonen bijna 72.000 mensen in de Morvan.

Meer weten?

  • Lees dan de Franstalige pagina over de Morvan in de Wikipedia. Er is ook een Nederlandstalige pagina, maar die is veel minder uitgebreid.