Doen in de Morvan


Als je van een actieve vakantie houdt, dan is er in de omgeving van ons vakantiehuis ‘Domaine de Sanglier’ veel te doen. Er zijn ook diverse bezienswaardigheden, maar dat is het onderwerp van een andere pagina.

Wandelen

Direct vanuit ons vakantiehuis kun je een paar mooie wandelingen maken. Er is een ‘inlooprondje’ van 5 kilometer (dat sommigen dagelijks lopen), maar ook een wandeling van zo’n 15 kilometer die onder meer voert langs het meertje en de watermolen van La Queudre (prima tussenstop, boterhammen mee). In de gids die we voor onze gasten beschikbaar hebben, staan ruim dertig andere gemarkeerde wandelingen in de buurt beschreven.

Zie de speciale wandelpagina (under construction 😉 voor meer info. Ter plekke kunnen we je alle informatie geven. Wandelkaarten aanwezig.

Wat verder weg zijn er nog veel meer mogelijkheden, bijvoorbeeld in en rond het nabijgelegen Uchon.

Fietsen

Fietsen is in de zuidelijke Morvan een behoorlijke uitdaging. Geoefende (race)fietsers kunnen hun hart ophalen aan de pittige klimmetjes en zelf een mooie tour van verschillende lengtes uitzetten. Voor toerfietsers is een tocht over het jaagpad van het Canal du Nivernais een echte aanrader.

Zelf fietsen meenemen is het handigst! Wil je fietsen huren, dan zijn daarvoor ook mogelijkheden, onder meer vlakbij het plaatsje Chatillon-en-Bazois. Dat is een halfuurtje rijden (met de auto), maar dan kun je ook meteen gaan fietsen.

Mountainbiken

Voor mountainbikers is de Morvan een waar paradijs. Met 2100 kilometer aan gemarkeerde routes voor alle niveaus is het gebied een van de grootste in Frankrijk. Op een halfuurtje (auto)rijden van ons vakantiehuis zijn diverse mogelijkheden. Zie de speciale website waar alle routes bij elkaar staan. Momenteel wordt de website omgebouwd naar een site voor allerlei activiteiten: naast mountainbiken, staat er ook al informatie over wandelroutes, wielrenparcoursen/koersfietsen en hardlopen op de site.

Liever iets anders?

Bomen klimmen: het park Les Z’Accrochés heeft diverse parcoursen door het bos uitgezet, voor beginners (kinderen vanaf 3 jaar kunnen er terecht) tot gevorderden. In de zomermaanden (van begin juli tot eind augustus) is het park Les Z’Accrochés dagelijks geopend. Verder tijdens de Franse schoolvakanties en weekenden. Check hier hun website. Wel een uurtje rijden.

Kanoën: kano’s huren kan bij de camping in Étang-sur-Arroux, vooraf reserveren is verstandig. Meer informatie daarover (in het Engels of Duits) via deze link.

Paardrijden: in het hart van de Morvan zijn er mogelijkheden om deel te nemen aan toertochten te paard. Kijk op de site van Traclin, een manège-boerderij in de buurt van Chateau-Chinon. Maar er zijn ook andere mogelijkheden, kijk op deze site.

Of ga je liever golfen? Dan kan in Autun.

Dit overzicht geeft een eerste indruk. We helpen graag met het zoeken naar mogelijkheden om jouw favoriete vrijetijdsbesteding in de praktijk te brengen. Vraag ook gerust onze hulp als de Franse taal van de diverse sites een probleem oplevert!